Knikarmschermen

Knikarmschermen tegen aantrekkelijke prijzen


Door te kiezen voor een knikarmscherm kiest u voor schaduw en een vrije doorloop op het terras. Dit type zonwering heeft een speciale armconstructie waardoor er veel ruimte beschikbaar blijft. Ook houdt het zonlicht en warmte buitenshuis. Knikarmschermen zijn speciaal voor situaties ontworpen waar een vrije doorloop nodig is, bijvoorbeeld op een terras. Op een terras is wel schaduw nodig, maar ook ruimte voor mensen om langs te lopen en om meubels te kunnen plaatsen. Een knikarmscherm kan horizontaal afgesteld worden en is hierdoor uitermate geschikt voor dit soort situaties.

Diverse soorten knikarmschermen

Door de sterke constructie kan een knikarmscherm grote terrassen voorzien van schaduw. De knikarmen zorgen daarnaast voor een grote bewegingsvrijheid. Er zijn diverse soorten knikarmschermen op de markt.

  • Cassettescherm – als het scherm dicht is zit de rol met het zonweringdoek opgeborgen in de aluminiumbehuizing. De weersomstandigheden hebben op deze manier geen invloed op de onderdelen en het zonweringdoek.
  • Semi – cassettescherm – bij dit knikarmscherm is de voorzijde en bovenzijde van de cassette gesloten, maar de onderkant geopend. De prijs van de semi-cassette is lager, omdat deze minder bescherming biedt dan de gesloten versie.

Daarnaast is er nog een verschil tussen buis- en schotel knikarmschermen. Bij buis variant zijn de armen bevestigd aan de zijkant van het scherm en wordt gebruikt bij schermen tot 5 meter breed.

Voordelen van knikarmschermen

Met knikarmschermen geniet u van vele voordelen. U bent allereerst goed beschermd tegen felle zon. Zo kunt u op uw terras heerlijk uit de zon zitten. Het scherm is voorzien van een ijzersterke constructie waardoor dit type zonwering meters ver uitgezet kan worden. Het houdt warmte en zonlicht buiten, waardoor het aangenamer wordt in huis. Omdat de hoek van deze soort zonwering instelbaar is, heeft u op elk formaat terras voldoende schaduw. Zodra de zon lager staat kunt u het scherm lager zetten. Een bijkomend voordeel van een knikarmscherm is dat u vrije doorloop houdt, u kunt gemakkelijk onder het scherm doorlopen. Alle ruimte onder het scherm blijft beschikbaar omdat het zonnescherm horizontaal hangt. Ook houdt u vrij uitzicht, omdat de zonwering niet voor het raam hangt. U kunt kiezen voor een elektrische of handmatige bediening.

Zijsteun of draagbuis

Er zijn twee soorten knikarmschermen. U kunt kiezen voor het type met zijsteun of met draagbuizen. Door te kiezen voor een knikarmscherm met zijsteunen heeft u de mogelijkheid om het scherm verder uit te rekken met als gevolg meer schaduw in uw tuin. De armen en de constructie van het zonnescherm wordt aan de zijsteunen opgehangen. Dit type zonwering gaat tot een lengte van 6 meter breed. U kunt ook kiezen voor een knikarmscherm met een draagbuis. Deze soort heeft geen zijsteunen nodig, omdat de armen door een extra constructie verstevigd worden. Dit maakt het mogelijk om extra grote schermen te monteren aan uw woning.

Knikarmschermen bestellen
Vrijblijvende knikarmschermen offerte

Prijzen

De prijs van een knikarmscherm is afhankelijk van de uitval en de breedte. De gemiddelde prijs van een knikarmscherm ligt rond de 130 euro per vierkante meter. Als u het laat monteren moet u rekenen op een prijs tussen de 200 en 300 euro per scherm. Het kan zijn dat de montagekosten bij de totale prijs van de zonwering inbegrepen zijn. Bij het vergelijken van prijzen moet u hier goed op letten.

Offerte aanvragen

Wilt u meer informatie over de verschillende soorten knikarmschermen? Wij kunnen u hierin adviseren. Laat uw gegevens achter via het contactformulier en wij nemen contact met u op voor een advies op maat. Ook kunt u bij ons vrijblijvend offertes aanvragen van verschillende aanbieders. Neem vandaag nog contact met ons op!