Rolluiken

Rolluiken passend bij uw wensen en budget


Rolluiken zijn een perfecte oplossing voor zonwering doordat ze een lichtdichte sluiting hebben. Daarnaast zorgen de luiken ervoor dat u zich veilig voelt in uw woning en ook isolatie is een goede reden om te kiezen voor deze vorm van zonwering. Rolluiken hebben een groot isolerend vermogen en zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Bij nieuwbouw wordt het meeste gebruik gemaakt van traditionele- of inbouwrolluiken, bij renovatie met name voorzet,- en opbouwrolluiken. U kunt kiezen voor diverse uitvoeringen in aluminium of pvc. Wat u ook kiest, het aanbod is altijd ruim.

Diverse soorten rolluiken

Door de sterke constructie kan een knikarmscherm grote terrassen voorzien van schaduw. De knikarmen zorgen daarnaast voor een grote bewegingsvrijheid. Er zijn diverse soorten knikarmschermen op de markt.

 • Inbouwrolluiken. Zoals de naam als zegt zijn deze rolluiken ingebouwd. Ze worden geplaatst in een uitsparing boven de raamopening of deuropening.
 • Opbouwrolluiken worden veel gebruikt bij de renovatie van woningen. Opbouwrolluiken worden in het atelier al op het raam geïnstalleerd en vormen hierdoor een geheel. Een opbouwrolluik heeft een kleinere oprolstructuur en dit vraagt een kleiner uitsparing in de muur. Omdat alles één geheel vormt is het beter geïsoleerd en laat het minder tocht binnen.
 • Voorzetrolluiken. De kast van de voorzetrolluik wordt bevestigd op de buitenmuur boven het raam en is daarmee wat minder discreet dan een inbouwrolluik of een opbouwrolluik.

Voorzet of inbouw?

Bij de aanschaf van een rolluik kunt u kiezen tussen een voorzetrolluik of een inbouwrolluik. Voorzet rolluiken zijn gemaakt van staal, aluminium of pvc en zijn eenvoudig te monteren, waardoor schade aan uw interieur beperkt blijft. Van voorzetrolluiken wordt veel gebruik gemaakt bij renovaties. Traditionele rolluiken, ook wel inbouwrolluiken genoemd, worden veelal gebruikt bij nieuwbouw. Ze hebben een hoog isolerend vermogen en geven een groot gevoel van veiligheid.

Bedieningsmogelijkheden

Handmatige bediening. Deze luiken zijn alleen met de hand open en dicht te doen. De voordelen van een handmatig rolluik zijn dat de aanschafprijs vele malen lager ligt dan bijvoorbeeld een variant met afstandsbediening of een elektrische versie. Daarnaast heeft u geen last van eventuele storingen. Een handmatig rolluik is gemakkelijk in gebruik en u heeft er geen omkijken naar.

Elektrische bediening. Een elektrisch rolluik heeft een motor en hoeft u dus niet met de hand te openen of te sluiten. De bediening van dit rolluik gaat via een schakelaar. U kunt kiezen uit een draaischakelaar, een sleutelschakelaar of een tijdklok. Een praktische oplossing!

Afstandsbediening. Dit is eveneens een elektrisch rolluik, maar de bediening is anders dan bij een elektrische versie. Door de afstandsbediening kunt u op iedere locatie in en rondom uw woning de luiken laten zakken of omhoog doen. Een goede oplossing voor winkels!

Elektrische bediening

Een elektrisch rolluik is voorzien van een motor en een elektrische kabel en is erg gebruiksvriendelijk, aangezien u het luik niet handmatig hoeft te openen of te sluiten. Er zit een ingebouwde motor in en de bediening gaat via een schakelaar. Een elektrisch rolluik met een afstandsbediening is drie aderig en moeten door middel van een stekker op het net aangesloten worden. Een rolluik met een schakelaar is vier aderig. Er wordt altijd een snoer met een stekker meegeleverd.

Inbraakwerende rolluiken

  Gratis offertes vergelijken

  Werkzaamheden (*)

  Gewenste soort zonwering(en) (*)  Gewenste bediening (*)

  Uitvoermoment (*)

  Omschrijving (*)


  Uw gegevens

  Aanhef:


  Inbraakwerende eigenschappen

  Rolluiken worden naast zonwering ook veel gebruikt om inbraak te voorkomen, denkt u bijvoorbeeld maar aan het afsluiten van winkelpanden met rolluiken. De inbraakwerende en isolerende eigenschappen maken rolluiken geliefd. Vraag bij uw leverancier naar de keurmerken. Er zijn luiken met het PKVW keurmerk, waardoor u verzekerd bent dat uw bezittingen goed zijn afgesloten.

  Prijzen

  De prijs van een rolluik hangt af van diverse factoren. Eén van de belangrijkste factoren is die van de bediening; kiest u voor een handmatig rolluik, een elektrische of één met afstandsbediening? U moet voor een rolluik van 1 bij 1 meter rekening houden met een prijs tussen de 100 en 500 euro. Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.