Zonneschermen

Meer met zonneschermen


Wilt u deze zomer heerlijk kunnen genieten van schaduw bij uw terras of tuin, en tevens binnenshuis een aangename temperatuur behouden? Dan is een zonnescherm een goede keuze. Met een zonnescherm zorgt u er namelijk voor dat het zonlicht de woonkamer niet kan bereiken, en creëert u tevens een overdekt gedeelte op uw terras. Zonneschermen met een knikarm hebben bovendien aantrekkelijke prijzen, waardoor dit voor veel mensen een goede budget oplossing vormt. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een knikarmscherm? Wilt u weten wat de prijzen hiervoor zijn? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij helpen u graag verder.

Zonnescherm of knikarmscherm?

Regelmatig krijgen wij van klanten de vraag wat het verschil is tussen een knikarmscherm en een zonnescherm. Dit komt doordat zonwering leveranciers vaak de term zonnescherm gebruiken als verzamelnaam voor alle vormen van zonbescherming. Een zonnescherm heeft echter wel degelijk eigen kenmerken, zoals een knikarm en een grote uitval van het doek. Een dergelijk knikarmscherm kan in twee varianten worden geleverd. Ten eerste een knikarm met draagbuis, welke zeer geschikt is voor een grote breedteoverlap, en ten tweede een knikarm met zijsteun. Deze laatste variant kent lagere prijzen en wordt over het algemeen het meest geplaatst als zonnescherm.

Diverse besturingssystemen

Waar bij een knikarmscherm de knikarm in eerste instantie alleen met de hand bediend kon worden, is het tegenwoordig ook mogelijk te kiezen voor een elektronische besturing. Hiervoor wordt een motor in het in- en uitrolsysteem geplaatst, die u van afstand kunt bedienen. In enkele gevallen is het zelfs mogelijk de motor te laten werken gebaseerd op wind- en lichtsensoren. Eén van de meest bekende merken die u kan voorzien van een professioneel besturingssysteem met motor en sensoren is Somfy. Zij zijn al jaren actief op het gebied van het ontwikkelen en innoveren van elektronische bedieningsystemen.

Onderhoud doek

Hebt u eenmaal een zonnescherm aangeschaft, dan is het van belang deze van goed onderhoud te voorzien. Hierbij is met name belangrijk het doek goed schoon te maken. Omdat in de meeste gevallen het doek van een speciale coating is voorzien, hoeft u deze vaak alleen maar te reinigen met water en eventueel een heel klein beetje afwasmiddel. Voor het schoonmaken dient u de hele doek uit te rollen, en deze pas weer in te rollen als het water volledig opgedroogd is. Zo voorkomt u vochtplekken of beschadigingen aan het doek.

  Gratis offertes vergelijken

  Werkzaamheden (*)

  Gewenste soort zonwering(en) (*)  Gewenste bediening (*)

  Uitvoermoment (*)

  Omschrijving (*)


  Uw gegevens

  Aanhef:


  Zonnescherm prijzen

  Prijzen

  De prijzen voor een zonnescherm met knikarm zijn afhankelijk van diverse factoren. Zo stijgt de prijs voor een knikarmscherm wanneer u kiest voor een motor ter besturing, en zijn ook de afmeting en het design van invloed op de prijzen. Over het algemeen kunt u rekening houden met minimale kosten van €600 voor een zonnescherm van 2 bij 2 meter (uitval keer breedte). Per vijftig centimeter extra uitval zal hier zo’n honderd euro boven op komen.

  Offerte aanvragen

  Bent u benieuwd of een dergelijk knikarm scherm met motor voor u geschikt is als zonwering? Of hebt u behoefte aan een exact overzicht van de kosten? Vul dan ons contactformulier in. Wij bieden u geheel gratis en vrijblijvend enkele offertes aan van leveranciers uit uw omgeving. Deze vergelijkt u eenvoudig en snel op basis van prijs, kwaliteit en aanbod. U bespaart op deze wijze tot wel 25% op de uiteindelijke investering!