Markiezen

Nostalgische markiezen tegen aantrekkelijke prijzen


De reden waarom mensen kiezen voor markiezen is het nostalgische karakter van dit type zonwering. De uitstraling is chique en het doet gezellig aan. Er is een ruime keuze aan effen kleuren en streepmotieven. Markiezen worden bediend door middel van een koord. Dit koord kan bediend worden door middel van een schakelaar of een afstandsbediening. Markiezen zijn daarnaast voorzien van een houten omhulsel. Dit is ter bescherming wanneer de markiezen zijn ingeklapt. Het doek van de markies is vochtbestendig en rot,- en schimmelbestendig. Daarnaast is het doek duurzaam, vet,- en vuilafstotend, luchtdoorlatend, UV bestendig en kan het tegen alle weersinvloeden.

Leverancier van alle soorten markiezen

Er zijn vele soorten maten, kleuren en vormen verkrijgbaar. Markiezen worden meestal gemaakt van hardhout, vuren of aluminium. U kunt kiezen uit een standaard model, een petmodel of een klapmodel. Een petmodel heeft de vorm van een pet. Een markies met een petmodel is iets hoger dan het standaardmodel en is daarom goed te gebruiken bij een doorloop, bijvoorbeeld bij een looppad voor het raam of bij etalages. Een bijkomend voordeel van dit type zonwering is dat u vrij uitzicht houdt. Het klapmodel wordt veel gebruikt op terrassen, omdat het wat verder uitsteekt van de gevel. Voor openslaande deuren en ramen is dit model ideaal. Naast deze drie modellen bestaan er ook nog markiezen die rond, hoekig of schuin zijn.

Standaard model

Een standaardmodel markies kunt u installeren op ramen die naar buiten opengaan. Een standaard model is er in vele soorten en maten. Zo zijn er markiezen met een geraamte van aluminium, maar ook van vurenhout. De aluminium variant is er in diverse kleuren en heeft bijna geen onderhoud nodig. De uitstraling van uw markies hangt af van het te kiezen doek. Doeken zijn er in alle kleuren en motieven en zijn weersbestendig. De doeken worden gemaakt van duurzaam materiaal en zijn simpel in het onderhoud. Als het op de bediening aankomt heeft u de keuze tussen bediening door een draad of door middel van elektriciteit.

Klapmodel

Het klapmodel wordt veelal gebruikt in openbare gelegenheden, zoals bijvoorbeeld winkels en zijn daardoor erg geschikt om onder door te lopen. Ze zijn iets hoger dan het standaardmodel. Het klapmodel klapt als het ware naar voren, waardoor vrije inloop en uitloop niet wordt belemmerd. Ook bij deze soort zonwering heeft u de keuze tussen een aluminium of vurenhouten geraamte. Het aluminium geraamte is nagenoeg onderhoudsvrij en verkrijgbaar in vele kleuren.

Petmodel

Het petmodel is naast het standaardmodel en het klapmodel opvallender in zijn uiterlijk en zorgt daarom voor een opvallende uitstraling. De vorm van het petmodel is bijzonder omdat de vorm opklimmend is. Het geeft uw woning of pand een charmant uiterlijk. Net als bij de andere modellen zijn er twee soorten geraamtes, aluminium en vurenhout. Ook de bediening is elektrisch of via een draad.

Standaardmodel markies

  Gratis offertes vergelijken

  Werkzaamheden (*)

  Gewenste soort zonwering(en) (*)  Gewenste bediening (*)

  Uitvoermoment (*)

  Omschrijving (*)


  Uw gegevens

  Aanhef:


  Markiezen leverancier

  Prijzen

  Als u uitgaat van de prijs per meter breedte zal de prijs van een markies tussen de 350 en 450 euro liggen. Deze prijs is gebaseerd op de constructie en het doek. Kiest u een bredere markies dan zal hier ongeveer 100 euro per meter bijkomen. De prijs wordt gebaseerd op de breedte van het zonnescherm en de uitval. Met uitval wordt de afstand bedoeld die de markies uitsteekt vanaf de gevel. Dit begint bij 80 cm.

  Offerte aanvragen

  Wilt u meer informatie over de verschillende soorten markiezen? Weet u niet zeker of u het beste kunt kiezen voor een petmodel of een klapmodel, of twijfelt u over de kleur van uw zonwering? Wij kunnen u hierin adviseren. U kunt heel gemakkelijk via het contactformulier uw gegevens achterlaten en wij nemen contact met u op voor een advies op maat. Ook kunt u bij ons vrijblijvend offertes aanvragen van verschillende aanbieders. Neem vandaag nog contact met ons op.